kinderwensspreekuur

Het kinderwensspreekuur heeft als doel je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te laten beginnen en informatie te geven over je vruchtbare periode. De tijd vlak voor je zwanger raakt heeft meer invloed dan lang is gedacht. De gezondheid en leefstijl van jou en je partner blijken van invloed te zijn op de gezondheid van de baby. Daarnaast kunnen we tijdens dit spreekuur je vertellen of je een verhoogde kans hebt op een kindje met aangeboren afwijkingen of op complicaties tijdens de zwangerschap.

Dit spreekuur wordt gehouden op onze praktijk, buiten de reguliere spreekuurtijden om, en duurt ongeveer een uur. De kosten van dit consult worden vanaf 1 januari 2017 door de zorgverzekeraar vergoed.

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor het kinderwensspreekuur vragen wij je de Zwangerwijzer in te vullen en het resultaat naar ons op te sturen per post of mail.

Voeding en leefgewoontes

Wanneer je zwanger wilt worden zijn er een aantal algemene adviezen. Deze adviezen hebben betrekking op voeding en leefgewoonten.

Voor meer en uitgebreidere informatie omtrent zwanger worden, verwijzen wij je naar de website van het Erfocentrum.

Welke adviezen je wel of niet wilt opvolgen blijft natuurlijk volledig aan jezelf. Bedenk dat de periode dat je zwanger bent relatief kort is en dat de gevolgen ervan levenslang kunnen zijn. Voorkomen blijft altijd beter dan genezen.